De Nederlandse website over muien. The Dutch website about RIPS.

Update juli 2019

N.a.v. eerdere mededelingen dat de website stopt blijft deze nog in de lucht. Het abonnement is automatisch verlengd. Vanuit het reddingwezen blijkt er overigens geen belangstelling te bestaan. Daarom gaat deze website wel verdwijnen als er geen geschikte overname kandidaat komt.

Ondertussen is de nevenactiviteit, het voorzien van de Egmondse Reddings Brigade (ERB) te voorzien van nautische data inclusief een voorspelling van de verwachte mui-activiteit weer van start gegaan.

De applicatie van Rijkswaterstaat (MFPS) waar voorheen gebruik van gemaakt werd wordt uitgefaseerd. De alternatieven van RWS blijken bruikbaar te zijn en verschaffen meer mogelijkheden.

Ondertussen is het seizoen weer in volle hevigheid los gebarsten. Voor wat de muien bij Egmond betreft, deze zijn er weer. Het strandbeeld is echter heel rommelig. De banken en ondieptes zijn erg dynamisch. Vermoedelijk is het zandaanbod van de vooroever suppleties hier de oorzaak van.

Qua stromingen is de ‘business as usual’. Wel is de verwachting dat met wisselend weer en zon er pieken van bezoekers ontstaan wat kan leiden tot extra incidenten.

Plaats een reactie